Vastgoed

Vastgoed is altijd goed. Hoewel de spectaculaire stijgingen van pakweg twintig jaar geleden definitief tot het verleden behoren en de prijzen op de huizenmarkt de laatste jaren eerder gelijk tred houden met de inflatie, blijft deze uitspraak van kracht. Blijft de vraag voor welk soort vastgoed u dan best kiest. Deze keuze is een van de meest persoonlijke die u op het gebied van investeren kan maken. Gaat u bijvoorbeeld regelmatig naar dezelfde, geografisch niet te veraf gelegen plek op vakantie? Dan zou u ervoor kunnen kiezen een vakantieappartement te kopen. U bespaart uzelf alvast wat u anders aan huur betaalt, en u kan nog wat terug verdienen door in periodes van afwezigheid uw appartement door te verhuren. Op zeer lange termijn zal de waarde van uw bezit sowieso stijgen.

Een andere mogelijkheid is het beleggen in hotelkamers, wat eigenlijk betekent dat u een aandeel in een bepaald hotel koopt. In dit laatste geval laat u zich best bijstaan door een beleggingsfirma of makelaar die dit soort beleggingen in zijn portefeuille heeft.

Een nieuwe vorm van vastgoed is online vastgoed. Het opzetten of opkopen van websites om ze verder te verkopen voor een hoger bedrag. Een voorbeeld hiervan is Zalenwijzer.nl. Deze website verhuurt de posities op haar site aan verschillende zalen in de regio. De focus ligt vooral op zaalverhuur van feestlocaties en kan daarom per positie enkele honderden euro’s per maand opleveren.